top of page

DE ULTIEME OPLOSSING VOOR STRESSVRIJ MANOEUVREREN EN HET VERBETEREN VAN DE KOERSSTABILITEIT TIJDENS HET VAREN MET LAGE SNELHEID

MANOEUVREREN 

Tijdens het manoeuvreren in havens of andere moeilijk te bereiken plaatsen moet de snelheid van de boot worden aangepast. Door het stoppen van de schroef raken boten zonder roer hiermee de roerwerking kwijt. Het is voor de meeste boten zeer moeilijk om zonder het in en uitschakelen van de schroef de boot in de gewenste richting te sturen. Problematisch hierbij is dat direct de snelheid van de boot verhoogd wordt.

 

Door de Course-keeper is het mogelijk om geheel gebruik te maken van het uitlopen van de bootsnelheid zonder de schroef te gebruiken en hiermee dus op een rustige langzame wijze te kunnen manoeuvreren naar de gewenste locatie.

 

manouvre.jpg

Door de roerwerking van de Course-Keeper is het tevens zeer eenvoudig om ook achteruit te manoeuvreren en daarbij de boot op deze wijze zonder grootte moeite met met achterkant richting steiger kan aanleggen.

KOERSSTABILITEIT

Langzaam varen is voor veel boten vaak een probleem omdat de romp meer uitgericht is op de maximale snelheid van de boot.

 

De bescherming van het milieu verplicht ons om op veel plaatsen langzaam te varen wat vaak een negatief effectief heeft op de koerst stabiliteit van de boot en het zogenaamde zwalken ontstaat wat continue corrigeren van de boot tot gevolg heeft.

De Course-Keeper stabiliseert de koers van de boot enorm en de roerwerking voorkomt een continue corrigeren van de koers.

Speciaal om deze koersstabiliteit nog meer te optimaliseren hebben wij een Twin-blade Course-Keeper ontwikkeld die door het gebruik te maken van de daardoor ontstane water stroom tussen de bladen de boot nog beter op koers houdt en een zeer hoge zelf corrigerende werking aan de boot geeft.

CK stability.jpg
merry fisher.jpg
bottom of page